contact

Vereniging tot Bevordering der Bouwkunst

 

postadres:

postbus 1027

9701 BA  Groningen

 

info@ver-bouwkunst.nl

 

het bestuur

Het bestuur bestaat momenteel uit:

 

 • Tjalling Zondag (voorzitter)
 • Jasper Schweigman (penningmeester)
 • Petra Pauw (secretaris)
 • Anne Wolff (secretaris)
 • Mathijs Dijkstra
 • Tijmen Hordijk
 • Remco Wagenaar
 • Noor Mens
 • Marek Boekholt

de vereniging

De VBB bestaat sinds 1883 en heeft als doel ‘de kennis en het inzicht over het bouwen in relatie tot de samenleving te bevorderen’. De Vereniging vervult deze doelstelling nog steeds door het organiseren van lezingen, discussies en excursies op het brede vakgebied van bouwen en ruimtelijke ordening. Door het informele karakter zijn dit geschikte gelegenheden om andere vakmensen te ontmoeten. Tevens kunnen PBO-punten worden behaald door het bijwonen van de lezingen.

 

Houd de website in de gaten voor het programma. In het digitale Archief kunt u de voorgaande lezingen nog eens rustig herbeleven door de verslagen te lezen.

 

Historie – De Vereniging tot Bevordering der Bouwkunst is opgericht in 1883. De vereniging stelde zich tot doel door onderlinge samenwerking de bouwkundige kennis van haar leden te bevorderen, voor de belangen van de leden op te komen en de kunst- zin in het algemeen te verhogen. Men trachtte dit doel te bereiken door middel van het houden van lezingen, tentoonstellingen, het uitschrijven van prijsvragen, het houden van excursies etc. Later, vanaf de jaren 1930, werden er vanuit de vereniging opleidingen opgezet waarvan de huidige Academie van Bouwkunst nog steeds bestaat. Was de vereniging eerst een vrij besloten club, na de jaren 1950 nam zij steeds meer deel aan het lokale (Wederopbouw) en nationale architectuurdebat. Tegenwoordig heeft de Vereniging ca. 170 leden.

 

De VBB: Kennis en inspiratie voor ontwerpers!

lid worden

Voor een bedrag van €40,- (per jaar) bent u lid van de vereniging. Als student ben je al lid voor slechts €20,-!

 

Lidmaatschap opzeggen:

Het lidmaatschap kan jaarlijks worden opgezegd voor 1 december. Stuur hiervoor een mail naar info@ver-bouwkunst.nl. Uitschrijving vindt dan plan plaats per 1 januari van het volgende jaar.

 

Hieronder kan je je aanmelden als lid of je kan een adreswijziging doorgeven. Selecteer wat je wilt doen.

  lid worden

  Ben je student?
  NeeJa

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   wil je een adreswijziging doorgeven?

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.