Treinen naar de toekomst (treinexcursie)

vertrek 8.16uur zaterdag 01 oktober, 2016

Hoofdstation Groningen

rotterdam_station

Ga mee langs Nieuwe Sleutel Projecten (NSP stations)

U heeft wellicht recent het artikel over de gereedkoming van NSP stations in NRC Handelsblad gelezen en wil ze daarom graag met eigen ogen aanschouwen.

Dat treft want dit jaar wordt gestart met de werkzaamheden rond het stationsgebied Groningen. Voor de VBB aanleiding om het station in al zijn aspecten in een speciale serie uit te diepen in een combinatie van lezingen en een bijzondere trein- excursie. De excursie leidt langs enkele gerealiseerde projecten, die tot voorbeeld kunnen dienen voor het nieuwe stationsgebied Groningen.

Jos van den Hende, adviseur bij Bureau Spoorbouwmeester en direct betrokken bij de ontwikkeling van het stationsgebied Groningen, leidt ons rond langs diverse Nieuwe Sleutel Projecten. Op de te bezoeken stations geven hij en enkele van de betrokkenen architecten een toelichting.

Op het programma staan de stations Utrecht, Tilburg, Breda en Rotterdam. We lunchen in Tilburg en het diner is op station Amersfoort.

De kosten voor de excursie zelf bedragen € 39,50. Hierin zijn inbegrepen, koffie, lunch, thee en de toeslag voor de IC Direct. U dient zelf te zorgen voor een NS Dagkaart.

U kunt zich tot zondag 25 september opgeven via vbb.groningen@gmail.com.

2016