Online reeks – Natalie de Vries; De visie op het stadsbouwmeesterschap

20:00 dinsdag 23 maart, 2021

Onine

De komende maanden organiseert de VBB samen met de leerstoel Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis van de RUG en de Academie van Bouwkunst Groningen een reeks lezingen met architecten en stedenbouwkundigen.

De reeks start op 23 maart met een lezing van architect en stedenbouwkundige Nathalie de Vries

Nathalie de Vries is sinds 1 januari jl. stadsbouwmeester van Groningen. Zij is de opvolger van Jeroen de Willigen, die de functie sinds 2015 vervulde. De Vries is één van de oprichters van MVRDV. Daarnaast is zij hoogleraar Architectural Design aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Van 2015 tot 2019 was De Vries voorzitter van de BNA.

De stadsbouwmeester geeft gevraagd en ongevraagd advies over actuele stedenbouwkundige en architectonische opgaven in de gemeente Groningen. Ook maakt zij deel uit van de nieuwe commissie Ruimtelijke Kwaliteit, die in het kader van de Omgevingswet zal worden ingesteld. Zij staat aan het hoofd van het Atelier Stadsbouwmeester van de gemeente Groningen.

In de lezing gaat De Vries in op haar visie op het stadsbouwmeesterschap en de manier waarop zij de komende jaren invulling zal geven aan de functie.

Na de lezing is er ruimte voor discussie waarbij architectuurhistoricus Tino Mager (RUG) als moderator zal optreden.

Datum: dinsdag 23 maar 2021

Tijd: 20.00 – 21.30 uur

 

De voertaal is Engels

Voor gratis deelname vooraf aanmelden via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lecture-nathalie-de-vries-city-architect-groningen-143575079929

Aanmelden is mogelijk van 12 maart tot 15.00 uur op 23 maart.

Let op: vol is vol, dus wacht niet te lang met aanmelden.